Het is bijna zover. Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Wij gaan met alles voor Schiedam Lijst 12 keihard werken om van Schiedam een mooie, leefbare en veilige omgeving te maken waarin een ieder zich thuisvoelt. Zoals in ons verkiezingsprogramma is beschreven hechten wij ons aan een aantal pijlers:

  • Open en transparante politiek
  • Veiligheid
  • Jeugd en ouderen
  • Ondernemen in Schiedam
  • Leefbare stad

Naar de verkiezingen laten wij per thema zien hoe wij hier in staan. Uiteraard hopen wij dat u ons wilt steunen in onze missie. Wij zullen uw stem de aandacht geven die hij verdiend !

Open en transparante politiek

“Het vertrouwen in de politiek momenteel tot een dieptepunt gezakt. Als je aan de doorsnee Schiedammer vraagt wat ze van de lokale politiek vinden is: “We hebben geen idee wat er echt in de stad speelt”, een veel gehoord antwoord. Politiek en politieke beslissingen lijken steeds verder af te staan van de man of vrouw op straat. Juist doordat wij een lokale partij zijn, zullen wij de belangen van (alle) Schiedammers voorop stellen. Wij hoeven ons niet te committeren aan landelijk partijbeleid.

Het is natuurlijk onmogelijk om iedereen tevreden te stellen, maar met een goede communicatie en uitleg waarom bepaalde beslissingen worden genomen, kun je als gemeente veel ontevredenheid en frustraties voorkomen. Communicatie komt daarbij natuurlijk altijd van twee kanten. Bewoners moeten zich weer gehoord en vertegenwoordigd voelen door het gemeentebestuur.

Daarnaast duurt het momenteel ook veel te lang voor er beslissingen genomen worden en men tot een oplossing komt. Soms lijkt het wel of de lokale politiek in slaap gesukkeld is. Er worden veel vergaderingen gehouden en werkgroepen georganiseerd, maar deze leiden lang niet altijd tot gerichte oplossingen of verbeterde situaties. Schiedammers zijn geholpen bij meer daadkracht binnen de gemeenteraad.

Ten slotte is het tegenwoordig in de politiek eerder regel dan uitzondering dat samenwerking met sommige partijen wordt uitgesloten. Hier doen wij niet aan mee. Wij sluiten op voorhand geen partijen uit. Als het in het belang van de Schiedammers is, zullen wij samenwerken om onze doelen te bereiken.

Alles voor Schiedam wil:

  • Duidelijkere communicatie met én richting de inwoners van Schiedam.
  • Wij gaan doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.
  • Meer inspraak van bewoners door actief met ze in gesprek te gaan en ook laten zien wat er met die inspraak gebeurd.
  • Samenwerken om onze doelen te bereiken.

Door Hendrik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *